Nieuws

OPENING TENTOONSTELLING ‘SAIL IJMUIDEN’

Met het luiden van de bel hebben Florian Vreeburg, directeur van de K.V.S.A. IJmuiden, en wethouder Jeroen Verwoort, vrijdag 3 juli de tentoonstelling SAIL IJmuiden geopend. Voorafgaand hieraan spraken voorzitter van het museum, Cor Oudendijk, Florian Vreeburg en Jeroen Verwoort. Iedereen is verheugd dat het museum na 3 maanden sluiting weer open is voor publiek en dat met deze tentoonstelling de ‘tall ships’ in de vorm van ‘small ships’ toch in IJmuiden te zien zijn deze zomer. Deze tentoonstelling loopt t/m 31 oktober.

DAGPRIJSVRAAG ZEE- EN HAVENMUSEUM

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is vanaf 1 juli op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag weer open.
Om toch betrokkenheid te houden met het publiek plaatste het museum de afgelopen maanden iedere dag op het Instagram en op het Facebook account ZEEHAVENMUSEUM onder de titel DAGPRIJSVRAAG een foto van een object uit het museum met een vraag en daags erna een foto met tekst en uitleg. Inzenders van de juiste oplossing maakten iedere dag kans op een entreekaart voor het museum. Nu het museum weer open is, hopen we dat alle volgers van de DAGPRIJSVRAAG in het museum de objecten komen bekijken.

Feestelijke opening tentoonstelling ‘Willem Eerland met schepen in IJmuiden
Vrijdag 14 februari heeft mevrouw Josien Damen onder grote belangstelling met het luiden van de bel de tentoonstelling ‘Willem Eerland met schepen in IJmuiden’ geopend. Voorafgaand aan de opening spraken zowel Josien Damen als Cor Oudendijk (voorzitter van het museum) hun bewondering en waardering uit over het werk van Willem Eerland. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot medio juni.
Op de foto: Josien Damen, Willem Eerland (links) en Cor Oudendijk, voorzitter van het museum (midden).

Jubileumprijsvraaguitslag december
De winnaars van de jubileumprijsvraag van de maand december zijn bekend:
Een museumarrangement voor 15 personen (entree, rondleiding van 1 uur, koffie/thee bij binnenkomst en drankje na afloop) – is gewonnen door Lex Verdam uit Hoofddorp.
Kunstwerken van Dick Holzhaus: Carla Kloosterhuis uit Velsen-Zuid en A. Bleeker uit Santpoort-Noord. Cadeaubonnen van E.P. Tol: J. van der Vegte uit Santpoort-Noord en Annemiek de Haas uit IJmuiden. Cadeaubonnen Van der Heijden Reclame: Frank Cornet uit Santpoort-Zuid en Isabella Schouws uit Heemskerk. Een cadeaubon Van Es Catering: Tineke Leijen uit IJmuiden.
Prijswinnaars krijgen bericht van het museum. Met dank aan alle sponsors van de prijzen van de jubileumprijsvraag.

Vrijdag 27 september heeft wethouder Floor Bal onder grote belangstelling twee nieuwe tentoonstellingen geopend: ‘Wederopbouw Velsen’ en ‘ZO BLAUW door Hans van der Wiele’.
Na het welkom door Cor Oudendijk, voorzitter van het museum, en een klinkend woord van Floor Bal, spraken ook Gabriel Verheggen van het ABC Architectuur Centrum Haarlem en Hans van der Wiele.
Daarna opende Floor Bal door het luiden van de scheepsbel officieel de tentoonstellingen.
Op de groepsfoto vanaf links: Floor Bal, Gabriel Verheggen, Marcel Mulder (samensteller van het boekje Monumenten van IJmuiden), Willemina Oostenrijk, curator van het museum, Cor Oudendijk en Hans van der Wiele.

De foto’s zijn gemaakt door Ko van Leeuwen.

______________________________________________________________________________________

EERDERE NIEUWSBERICHTEN

2019