Nieuws

Meivakantie 2020
Met de meivakantie is het museum van 28 april tot en met 10 mei van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Voorjaarsvakantie2020
In de beide weken van de voorjaarsvakanties Noord en Midden/Zuid van zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020 is het museum alle middagen geopend, behalve maandag.

Feestelijke opening tentoonstelling ‘Willem Eerland met schepen in IJmuiden
Vrijdag 14 februari heeft mevrouw Josien Damen onder grote belangstelling met het luiden van de bel de tentoonstelling ‘Willem Eerland met schepen in IJmuiden’ geopend. Voorafgaand aan de opening spraken zowel Josien Damen als Cor Oudendijk (voorzitter van het museum) hun bewondering en waardering uit over het werk van Willem Eerland. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot medio juni.
Op de foto: Josien Damen, Willem Eerland (links) en Cor Oudendijk, voorzitter van het museum (midden).

Jubileumprijsvraaguitslag december
De winnaars van de jubileumprijsvraag van de maand december zijn bekend:
Een museumarrangement voor 15 personen (entree, rondleiding van 1 uur, koffie/thee bij binnenkomst en drankje na afloop) – is gewonnen door Lex Verdam uit Hoofddorp.
Kunstwerken van Dick Holzhaus: Carla Kloosterhuis uit Velsen-Zuid en A. Bleeker uit Santpoort-Noord. Cadeaubonnen van E.P. Tol: J. van der Vegte uit Santpoort-Noord en Annemiek de Haas uit IJmuiden. Cadeaubonnen Van der Heijden Reclame: Frank Cornet uit Santpoort-Zuid en Isabella Schouws uit Heemskerk. Een cadeaubon Van Es Catering: Tineke Leijen uit IJmuiden.
Prijswinnaars krijgen bericht van het museum. Met dank aan alle sponsors van de prijzen van de jubileumprijsvraag.

Vrijdag 27 september heeft wethouder Floor Bal onder grote belangstelling twee nieuwe tentoonstellingen geopend: ‘Wederopbouw Velsen’ en ‘ZO BLAUW door Hans van der Wiele’.
Na het welkom door Cor Oudendijk, voorzitter van het museum, en een klinkend woord van Floor Bal, spraken ook Gabriel Verheggen van het ABC Architectuur Centrum Haarlem en Hans van der Wiele.
Daarna opende Floor Bal door het luiden van de scheepsbel officieel de tentoonstellingen.
Op de groepsfoto vanaf links: Floor Bal, Gabriel Verheggen, Marcel Mulder (samensteller van het boekje Monumenten van IJmuiden), Willemina Oostenrijk, curator van het museum, Cor Oudendijk en Hans van der Wiele.

De foto’s zijn gemaakt door Ko van Leeuwen.

______________________________________________________________________________________

EERDERE NIEUWSBERICHTEN

2019