Graag willen wij ook uw reactie op ons museum of website in ons gastenboek plaatsen. Onderaan deze pagina kunt u een reactie typen.

12 gedachten over “Gastenboek

 1. Wat een geweldig Museum en wat is er veel werk verzet om tot dit resultaat te komen. We komen hier zeker nog eens terug. De hele ontwikkeling van IJmuiden vanaf de aanleg van het Noordzeekanaal is heel goed weergegeven. Ook de uitleg over Tata was de moeite waard.

 2. Fantastisch!!! 5 sterren! Een feest voor opa , oma en kleinkind. ( vet cool oma!!!)

 3. 21 juli 2021

  En dan nu het Zee en Havenmuseum bezocht,
  Oma had via internet alvast kaartjes gekocht.
  Fernand heeft aan een speurtocht meegedaan,
  Kreeg een vel waar allemaal plaatjes op staan.
  Zo gingen we van zaal naat zaal,
  Verbaasd wat hij zag daar allemaal.
  Een motor, die ooit in een boot heeft gezeten.
  Hij kon ook nog starten moet je weten.
  Dat mocht hij zelf doen met een druk op een knop,
  met een andere zette hij hem gewoon stop.
  En een reddingsboot die uit een capsule kwam,

  Waar een drenkeling een vuurpijl in zijn hand nam.
  Eigenlijk is het allemaal te veel om op te noemen.
  Maar wil die redders van toen en nu roemen.
  Ook kwamen we de visvangstvaart tegen,
  Waarbij Fernand alras haring en garnaal in het oog had gekregen.
  Voor oma was Scheveningen Radio je van het,
  Ze heeft 25 jaar haar paraaf op telegrammen gezet.
  Zo liepen we het museum enthousiast helemaal door,
  Papa en oma maakten wel foto’s hoor.
  Aan het eind kreeg Fernand een certificaat,
  Omdat hij de speurtocht goed had gemaakt.

 4. Als oud leerling van de visserij school heb ik het museum diverse keren bezocht, ik heb in 1975 mijn diploma kustsleepvaart gehaald en daarna gelijk het zeewater geproefd daarvoor heb ik 10 jaar bij Reederij Goedkoop gevaren eerst als matroos en later als schipper, na die 10 jaar zeevaart 12 jaar op de Japitein Kok gevaren en daarna 17 jaar als kapitein bij Boskalis op sleepboten en multicats overal ter wereld gevaren, na mijn pensionering nog wat sleepreuzen bij Smit gedaan en nu als vrijwilliger op de mijnenveger Mahu, het is een fijn toegankelijk museum met vele uitstekende gidsen en veel bijzondere nautische spullen en onderwerpen, tot ziens.

 5. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die het mooie Zee- en Havenmuseum in stand houden, ik mocht het museum gisteren even bezoeken en kwam speciaal voor de expositie van de bekende Nederlandse zeeschilder Willem Eerland, wat een prachtige collectie /expositie. En als directeur van de Clipper Stad Amsterdam zijn wij natuurlijk er trots op dat er eveneens zo een mooi schilderij en verschillende modellen van de Clipper staan opgesteld. Veel succes en

 6. Onlangs met twee van mijn kleinkinderen naar dit museum geweest. Het was erg leuk vooral omdat er een speurtocht met foto’s was, waarbij ze allebei de eersten wilden zijn die de foto’s ontdekten. Voor de liefhebbers zijn er ook films die op verzoek gedraaid worden.

 7. Zaterdag 31 augustus 2019. Erg leuk museum! Met liefde voor het onderwerp ingericht. Één middag eigenlijk te kort voor wat er te zien is… zeker op de motorendag, zoals vandaag. Hulde aan de vriendelijke en behulpzame vrijwilligers! Wij komen vast nog eens terug met onze kleinzoon! Nanno Nanninga

 8. Op 10 augustus heb ik samen met mijn kleindochter Tess van 4 jaar een bezoekje aan het museum gebracht. Leuk ontvangst en wij gingen samen de speurtocht doen. Tess vond het leuk en ik als oma dus erg genoten. Vooral de doe activiteiten vond Tess leuk. Ook het cafe/restaurant bezocht. Prima prijzen en gezellig zitten!
  Groetjes Tess en Ingrid Berends

 9. Hello,
  As a Young boy I attended the Visserij school in 1957 and received my diploma and went to sea as a deck boy. Received my seatime and went to the zeevaart school, did all my ranks and received my diploma Kapitein Grote Handelsvaart in 1968.
  Sailed with Dutch Companies later became Harbour Pilot in Curacao.
  Emigrated to the USA in 1980, had several jobs in the Maritime industries, last 25 years as a Lichtering Master (Ship to Ship) in Gulf of Mexico. Retired a few years ago.

 10. Zondag 17 maart een heel inspirerende lezing met dia’s van solozeiler Henk de Velde. Wat een verteller en wat een vriendelijke en professionele ontvangst.

 11. We kwamen aan, van buiten zag het er mooi uit. We gingen eerst even eten en spelen in de boten die buiten stonden. In het museum werden we in twee groepen opgedeeld en deden we een speurtocht. Je moest in elke ruimte waar je in kwam drie foto’s zoeken. We hadden super leuke en aardige gidsen die vragen beantwoordden en wat uilegden over de dingen die in het museum stonden. Na een super leuke dag gingen we met de bus en de trein weer terug naar Zandvoort. Liefs Puck en Alicja

 12. Ook nog steeds IJmuiden in het klein?
  Mijn grootvader was één van de bouwers. Ook stond er eens een scheepsmodel in een glazen vitrine. De ‘Batu’ van de SMN. Ik ben in het bezit van een voormalige roeisloep er van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.