Graag willen wij ook uw reactie op ons museum of website in ons gastenboek plaatsen. Onderaan deze pagina kunt u een reactie typen.

10 gedachten over “Gastenboek

 1. Ik wil U nog bedanken voor ons leuke museumbezoek. Het was een hele leuke middag. Ontvangst was leuk, Gebak en hapjes waren lekker, de rondleiding was boeiend en iedereen was geïnteresseerd en heeft genoten. Hartelijk dank en ik kom zeker nog eens terug. Met vriendelijke groet, Marga

 2. Wat hadden we (oma + 2 kleinkinderen van 5 en 7) gister een fantastische middag in dit museum. Niet alleen door de leuke, uitdagende speurtocht en de vele interactieve mogelijkheden, maar vooral ook door de onmisbare input van de vrijwilliger (helaas heb ik niet zijn naam gevraagd), die de kinderen dingen uitlegde op een fantastische manier. Heel veel dank hiervoor!

 3. Namens alle deelnemers van de NVVH, afdeling Haarlem, hartelijk dank voor het organiseren van de excursie gisteren in het Zee- en Havenmuseum. Het was een boeiende en informatieve rondleiding. De gidsen waren gepassioneerde mannen die veel konden vertellen over de zee, het havenleven, IJmuiden en hun voormalig beroep op de grote vaart en het loodswezen.

 4. Verassend museum
  6 december jl. brachten 8 70+-ers uit Alphen een bezoek aan het museum na eerst genoten te hebben van een vislunch in het centrum van Ijmuiden. Allemaal waren blij verrast door de grote variatie in het tentoongestelde: de duidelijke presentatie over het graven van het Noordzeekanaal en de gigantische arbeid die mensenhanden in de 19e eeuw aan de dag hebben gelegd, de informatieve uiteenzetting van visserijmethoden, de ontwikkeling van de sluis, de nagebouwde brug/stuurhuis van een zeevaarder, en natuurlijk de radartoren met een duidelijke uitleg. Voor een van ons – een 89-jarige- was de uitstalling van scheepsmotoren een feest. Zelf had hij in zijn jeugd bij een van de fabrikanten – de Industrie in Alphen- nog gewerkt. Een feest van herkenning dus. En tot slot even bijkomen in het restaurant. En mooi om te zien dat er ook geïnteresseerde jeugd was. En de vrijwilligers hebben het daar met zijn allen goed voor elkaar!
  Kortom, een bezoek meer dan waard en vrij parkeren voor de deur!

 5. Vandaag foto’s mogen maken van het scheepsmodel de Tempest van Wijsmuller. Heren vrijwilligers dank voor de tijd. Foto’s gaan enorm helpen met het afronden van het zusterschip Typhoon.

 6. Om 5.00 uur gaat de wekker. Hup eruit. We moeten om 6.30 u. in IJmuiden zijn voor een rondleiding over de visafslag. Daar aangekomen zijn we meteen klaarwakker. Alles is volop in bedrijf. Kratten vol verse vis in alle soorten en maten, af- en aanrijdende vorkheftrucks, fileerders die zich een slag in de rondte werken, de onderhandelingen op de veiling, de bakken met ijs en de koelwagens om de vis door heel Europa te brengen. Rondleider Jan Zwanenburg weet ongelooflijk veel. Elke vis krijgt een aai en speciale aandacht. ‘Mijn leven is vis’, zegt hij. En zo iemand heb je nodig!

 7. Leuk museum. Wij zijn er zaterdag geweest met onze kleindochters. Wij kregen ze met moeite mee naar huis. En wat waren ze na hun speurtocht trots op hun matrozendiploma. Marja Heemskerk

 8. We hebben ontzettend genoten van de rondleiding. Hij werd met zoveel passie gedaan. Heel erg bedankt. Anke & Ad

 9. Ook nog steeds IJmuiden in het klein?
  Mijn grootvader was één van de bouwers. Ook stond er eens een scheepsmodel in een glazen vitrine. De ‘Batu’ van de SMN. Ik ben in het bezit van een voormalige roeisloep er van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *