Het museum wordt onderhouden en gerund door vrijwilligers die belangeloos hun bijdrage leveren. Ook wordt het museum gesteund door sponsors en donateurs.

Wilt u als vrijwilliger meehelpen in het museum? Dat kan.

Tijdens de openingstijden zijn er vrijwilligers voor suppoost-, receptie- en horecawerkzaamheden. Buiten de openingstijden zijn er vrijwilligers voor onderhoud, inrichting, multimedia, bibliotheek/collectiebeheer en schoonmaak. Wij hebben altijd plaats voor mensen met de juiste affiniteit.

Op dit moment hebben wij vrijwilligersvacatures voor:
– suppoost
– gastvrouw/heer receptie
– gastvrouw/-heer museumcafé

Een SUPPOOST houdt toezicht in de zalen op de betreffende verdieping en geeft de bezoeker bij vragen, informatie over hetgeen in de zalen tentoongesteld is.
Een RECEPTIE medewerker ontvangt de bezoekers en verkoopt tickets, geeft een korte uitleg over het museum, verkoopt boeken en souvenirs en kan met een moderne kassa omgaan of is in staat dit te leren.
Een MUSEUMCAFÉ medewerker zorgt voor een gezellige sfeer in het museumcafé, verkoopt koffie, thee, frisdrank, wijn, bier, tosti’s en koeken, ruim op en maakt schoon en kan met een moderne kassa omgaan of is in staat dit te leren

Voor alle functies zoeken wij mensen die graag anderen helpen, er verzorgd uitzien, een vrolijk karakter hebben, het gezellig vinden om in een team te werken, graag een stapje extra doen.

Het museum is op woensdag-, vrijdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 13 tot 17 uur geopend. Wij vragen of je tenminste 2 middagen per maand inroostert. Je kunt zelf elke maand bepalen welke middagen je in het museum bent. Ook wanneer je alleen in het zomerseizoen wilt/kunt werken ben je van harte welkom.

Voor een suppoost is het fijn wanneer deze enige affiniteit heeft met de maritieme wereld en/of IJmuiden en het Noordzeekanaal of in staat is deze kennis te leren.

Meer informatie en aanmelden kan via bestuur@zeehavenmuseum.nl of via info@zeehavenmuseum.nl of bellen met 0255 538 007