THEMAMIDDAG DE SLUIZEN VAN IJMUIDEN

Op zondag 12 februari van 14.00 uur tot 15.00 uur geeft Cor Oudendijk in het Zee- en Havenmuseum een presentatie met beelden over de geschiedenis van de sluizen van IJmuiden met speciale aandacht voor de bouw van de grootste sluis ter wereld de ‘Zeesluis IJmuiden’. Cor Oudendijk, voorzitter van het museum, heeft 11 jaar gevaren op de grote vaart, was 12 jaar bergingsexpert bij voormalig sleep- en bergingsbedrijf Wijsmuller en daarna Rijkshavenmeester van het Noordzeekanaal gebied en havenmeester in Amsterdam.

De presentatie duurt een uur en na afloop is er gelegenheid de expositie ‘Op de sluizen van IJmuiden’ te bezoeken en een themafilm te zien in de filmzaal.

Nu bezoekerscentrum SHIP voorlopig is gesloten hoopt het museum hiermee in een behoefte te voorzien om het publiek te informeren over deze unieke werken. Het museum ligt ook op loopafstand van het sluizencomplex.

Het bijwonen van de presentatie kost euro 5,00, inclusief een kopje koffie of thee, maar exclusief entree voor het museum. De museumkaart is geldig. Inschrijven vooraf kan hier.