Zeezeiler Henk de Velde vertelt

U I T V E R K O C H T

Zondag 17 maart 2019, aanvang 14.00 uur, in het museumcafé.
Toegang €7,50 incl. entree museum (museumkaart en vrijkaarten zijn niet geldig voor de lezing). Alle 80 plaatsen zijn verkocht.

Henk heeft vaker lezingen in IJmuiden gegeven en ook in het museum. Mensen zouden kunnen denken dat ze hetzelfde te zien en te horen krijgen, maar dat is niet zo. Voor de pauze zal het herkenbaar zijn, want dan vertelt Henk over ‘de Zee, mijn Leven’, zijn 6 wereldreizen, maar ook over de tochten die hij heeft gemaakt met zijn huidige boot, de Solitario naar Spitsbergen en Galicië.

Na de pauze is alles anders. Dan neemt Henk de toehoorders mee naar Alaska en British Columbia. Hier was hij in 2008 ook met de Juniper. Wat hem toen overkwam was de aanleiding om hier vorig jaar weer naar toe te gaan. Deze keer niet met zijn eigen boot, maar juist wel met schepen want dit gebied is een land zonder wegen. Alles gaat per boot, groot en klein. Wat hem vooral naar dit gebied trok was de grootsheid van de natuur. Hij voer door onbekende landschappen. Zelfs de zon scheen hier anders. Aan de rand van een eindeloze diepe fjord keek hij uit over de zinderende leegte.
De ervaring was rauw en fascinerend. Dat alles laat hij zien aan de hand van veel dia’s. Dat alles laat hij zien aan de hand van veel dia’s. Henk is een flamboyante spreker en staat garant voor een mooie middag.