Met ingang van zaterdag 3 juli exposeert fotograaf Dolph Kessler in de Loodsenzaal van het IJmuider Zee- en Havenmuseum onder de titel ‘Post-IJmuiden-Boten’.
Dolph Kessler laat in het IJmuider Zee- en Havenmuseum twee fotoseries zien.
De eerste serie gaat over IJmuiden zelf. Voor zijn boek ‘De Noordzee rond’ dat in 2012 verscheen heeft hij verschillende keren rond de haven van IJmuiden gefotografeerd. Hij vindt IJmuiden een spannende plek. Een achttal van deze ‘havenlandschappen’ zijn in de Loodsenzaal te zien.
De tweede serie laat enkele foto’s zien uit zijn meest recente fotoboek ‘De laatste postboten in de wereld’. Er zijn niet zoveel routes meer waar het nog de moeite loont een commerciële verbinding over de zee in stand te houden om mensen en goederen te verplaatsen. In de tentoonstelling zijn foto’s te zien van de postboot Sarfaq Ittuk langs de westkust van Groenland en van de postboot Tustemena langs de Alheoeten, een eilandengroep in Alaska die ver de Beringzee insteekt.
Beide fotoboeken: ‘De Noordzee rond’ en ‘De laatste postboten in de wereld’ zijn aan de balie te koop. Deze tentoonstelling loopt t/m zondag 29 augustus.
Dolph Kessler (Amsterdam, 1950) studeerde stedenbouwkunde in Delft. Hij was planoloog, wethouder van Leeuwarden en ondernemer. Van 2003 tot 2006 volgde hij de Fotoacademie Amsterdam.