Nuttige links

AIS:

Als je geïnteresseerd bent om de scheepvaart life op bv het Noordzeekanaal te volgen moet je eens klikken op AIS. Via deze link kun je naar iedere haven of zee inzoomen. AIS staat voor Automatic Identification System. AIS is een systeem gebaseerd op transponder-technologie waarmee de veiligheid van scheepvaart op zeeën en het binnenwater verhoogd wordt. Het is bedoeld om overzicht en informatie te bieden via interactie tussen de schepen onderling en met instanties aan de wal. Het is in 2003 voor de zeevaart ingevoerd. 

Forteiland IJmuiden:

Het Forteiland IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Dit Forteiland is aangelegd rond 1885 als belangrijke vooruitgeschoven verdedigingspost van de toegangspoort tot Amsterdam. Het prachtige, half ondergrondse fort is het grootste van de Stelling en een Unesco-werelderfgoed. In de Tweede Wereldoorlog maakte het Forteiland deel uit van de Atlantikwall, wat de aanwezigheid van de later gebouwde bunkers verklaart. Het 4 ha. grote eiland waarop het fort staat, met een uitgebreid gangenstelsel, meer dan 40 kamers en een indrukwekkende koepelzaal, is een bezoek meer dan waard. 

KNRM
De stichting KNRM heeft ten doel het kosteloos doen verlenen van hulp en bijstand op open water aan hen die in gevaar verkeren of in gevaar dreigen te raken door vrijwilligers. Het gebied bestrijkt het Nederlandse deel van de Noordzee, de gehele Nederlandse Kust, de Zeeuwse wateren, het IJsselmeer en de randmeren. Sinds de oprichting in 1824 heeft de KNRM er voor gekozen dit te doen als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, instelling. 

Toeristeninformatie Nederland:

Toeristeninformatie Nederland is een website met plaatselijke informatie van elke plaats/provincie in Nederland en voorziet bezoekers van de mogelijkheden m.b.t. vakantie & recreatie in Nederland.

Dagje IJmuiden:

Voor een verzorgd dagje IJmuiden verwijzen wij u naar de websites van de firma BB-touringcars www.bb-autobussen.nl of de firma Betuwe Express www.betuwe-express.nl. Zij bieden een leuke en gevarieerde dag IJmuiden voor uw bedrijf of vereniging. Uiteraard komt u tijdens deze dag ook in het Zee- en Havenmuseum terecht.