Museum is blij verrast met resultaat Multimate Helpt - Sparen voor de Buurt

Het Zee- en Havenmuseum was een van de doelen van de actie 'Multimate helpt, Sparen voor je buurt'. Het bedrag van de donatie aan het museum van euro 1454,00 overtreft alle verwachtingen. Wat een prachtig gebaar van Multimate IJmuiden.

Bestuursleden Willemina Oostenrijk en Sijmen Schouten namen afgelopen maandagmorgen 22 januari glunderend de cheque in ontvangst. Het gedoneerde bedrag mag in de winkel worden besteed in de vorm van materialen en zal besteed worden aan het opknappen van de kotter in het buitenmuseum.

In de periode van 30 oktober t/m 31 december 2017 ontvingen klanten van Multimate IJmuiden, gelegen aan de Cock van der Doesstraat 20, bij iedere besteding van 20 euro een hulpmunt van 1 euro bestemd voor het lokale doel naar keuze, en een kortingsmunt van 1 euro, te besteden door de klant bij een volgend bezoek. In de winkel stond een spaarpot waar de hulpmunt in gedaan kon worden. Aan het eind van de actie mag het gedoneerde bedrag worden besteed in de winkel in de vorm van producten voor de klus en/of inzetten voor klusuren.

In het buitenmuseum ligt de kotter UK27. Vooral jonge bezoekers staan graag aan het roer of bedienen de motor, visnetten, marifoons of radar. Deze winter willen wij graag het noodzakelijke groot onderhoud aan de kotter uitvoeren. De werkzaamheden zijn o.a. roestvrij maken en schilderen van de boeg en poop, de slechte planken in het houten dek vervangen en het stuurhuis opknappen.