Industrieën in Velsen - Vrijdag 27 oktober doorlopend film en vrij entree

In het kader van week van de Industrie Cultuur in het Noordzeegebied: Gratis entree tot het museum op vrijdagmiddag 27 oktober (museumkaart mag altijd). In de filmzaal draait de hele middag doorlopend een film over industrieën in en rond Velsen.

Door het Noordzeekanaal ontstond niet alleen de plaats IJmuiden maar ook verschillende industrieën. Als eerste natuurlijk de visserij, met name toen in 1896 de Vissershaven werd aangelegd kwam deze industrie zeer snel tot grote bloei en werden vele bedrijven en industrieën rondom het kanaal en Vissershaven gevestigd die nauw verwant waren met de visserij zoals de visafslag, kuiperijen en ijsfabrieken. In 1895 werd papierfabriek “de Eendracht” in Velsen Noord opgericht. In 1918 werden de eerste Hoogovens gebouwd en startte de productie van staal in 1924. In 1926 werd de vismeelfabriek, in de volksmond puffabriek genoemd, gevestigd.

Voor meer informatie over de week van de Industriecultuur zie www.industriecultuur.nl